Zašto svom dečku morate da ispričate sve o bivšima

Iako bi momci najviše voljeli da su vam prvi i jedini, prošlost se ne može izbrisati.

Kada je riječ o bivšim partnerima, svi se možemo složiti sa time da je njihovo mjesto ipak u našoj prošlosti, i da se na staro nikako ne treba vraćati, kao ni osvrtati unazad, a kamoli pominjati ih sadašnjem momku.

Ali ipak kako bi nastavili dalje, i imali budućnost sa novim dečkom, moramo se suočiti sa stvarima koje su se desile u prošlosti a koje uključuju i informacije o bivšima, barem onima sa kojima smo proveli neko izvesno vrijeme.

Slažemo se da bivši partner nije baš najbolja tema za razgovor sa novim partnerom, ali i te kako može doprinjeti vašem zbližavanju, a evo i na koji način.

Učenje na greškama

Zašto ste prekinuli? Ko s kim? Kada je sve krenulo po zlu? Odgovori na ova pitanja, bit će odlične lekcije za oboje.

Sprečavanje neprijatnih situacija

Znate ono, kad neko u društvu neko spomene vašeg bivšeg, a on nema pojma o kome se radi. Ili još gore, kada zajedno naletite na jednog. I dok će vama to biti neugodno iskustvo, njemu će biti još neprijatnije.

Postaćete povezaniji

Naučna je činjenica da se ljudi osjećaju bolje povezan sa drugim ljudima, kada s njima dijele lične priče.

Više razumijevanja

Neke bivše veze su traumatičnije od ostalih. A ako takva iskustva podjelite sa sadašnjim partnerom, on će biti u mogućnosti bolje razumijeti neke druge stvari u tvom životu, posebno one sa kojima još uvijek imate poteškoća, kada je u pitanju način na koji se morate nositi s njima.