VIDEO: Mora da vrati deset miliona evra – ovako je varao jedan od najpoznatijih pokeraša svijeta

Profesionalni igrač pokera Fil Ajvi i njegov ortak Čeng Jin Sun moraju da vrate deset miliona dolara koje su dobili u kockarnici u Atlantik Sitiju na partiji bakare u kojoj su karte bile namještene da daju prednost igračima.
Federalni sudija je ranije odlučio da Ajvi i Čeng nisu ispunili obaveze nametnute propisima na kockanju u četiri prilike 2012. godine tako što je diler u kockarnici Borgata namjestio karte da su mogli da predvide koja će sljedeća karta izaći. Sudija je naložio da njih dvojica vrata 10,1 miliona dolara kockarnici, čime su dvije strane na onome pre nego što su Ajvi i Čeng počeli da se kockaju u Borgati.
Kockarnica tvrdi da su njih dvojica iskoristili nepravilnosti na kartama koje su im omogućile da poslože karte i time prekršili pravila. Ajvi, međtim, tvrdi da je pobjedio zahvaljujuči svojoj umješnosti i dobrom opažanju.
Kockarnica iz Atlantik Sitija navodi da su karte imale manu u obrascu na poleđeni koji nije bio uniforman. Ajvi kaže da je prosto uočio nešto što je svako mogao da primjeti i da shodno tome ulaže pare. Sudija je rekao da su Ajvi i Čeng naveli dilera da slaže karte na određeni način, što je dozvoljeno po pravilima igre, pošto je Čeng uočio sitne razlike. Sudija je ipak presudio da su ti postupci prekršili propise Nju Džersija i ugovorne obaveze na koje su pristali igranjem u kockarnici Borgata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*