VIDEO: Goran Dragić iznenadio majku Dražena Petrovića, a onda je uslijedio dirljiv razgovor

Najbolji košarkaš minulog Evropskog prvenstva Goran Dragić odlučio je da, nakon što je dobio dres Dražena Petrovića od majke pokojnog asa i najčuvenijeg košgetera jugoslovenske košarke pred sam raspad Jugoslavije, iznenadi Biserku Petrović.

Ona je gostovala u jednoj TV emisiji, ni ne znajući da je i slovenački reprezentativac stigao, kako bi se zahvalio na poklonu. Dragić je izašao pred Biserku sa svojim dresom u rukama, a poslije tri poljupca uslijedio je i emotivan razgovor.

– Drago mi je da sam Vas upoznao – rekao je Dragić.

– Kad ti onako igraš… – rekla je ona, a Dragićeve reči su je na tren prekinule.

– Hvala Vam puno za onaj dres. Mislim.. To je bilo nešto najlepše u mom životu. Svi znamo šta je Dražen napravio u životu – rekao je Dragić.

– Pa, Vi nosite njegovo djelo! Vi – kazala je Petrovićeva.

– Zato i imam trojku – nastavio je Dragić uz osmeh.

– Vi nosite njegovo djelo, to sam već rekla. Ali, sam Dražen je rekao “Ako ne ostavim svoje nasljednike, ništa nisam napravio”. Eto. Srećna sam i tužna… Ali, srećna – kazala je majka velikog asa.

Dragić joj je tada uručio dres.

– Gdje ćemo sada sa tolikim trojkama? Ovo će ići na posebno mjesto u (Draženov) muzej. Tamo gdje je Majkl Džordan i (Stef) Kari. Eto, oni su poslali dresove. Evo, i ovaj ide, treći po redu – rekla je obradovana poklonom.

– Zadovoljstvo mi je da mogu da budem dio toga – kazao je zatečeni Dragić, a onda ga je majka Dražena Petrovića zagrlila i pozdravili su se ponovo sa tri poljupca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*