VIDEO: Doktori, biznismeni, pjevači i ministar na žurci uprkos koroni

Policija Kantona Sarajevo prekinula je veliku žurku u sarajevskom restoranu “Golf klub“ gdje je uprkos mjerama zabrane zbog epidemije virusa korona organizovana rođendanska zabava poznatog ljekara kojoj su prisustvovali brojni gosti među kojima ljekari, biznismeni, pjevači i političari.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo, a prisutnima i vlasniku objekta su izdati prekršajni nalozi. Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko rekao je da su svim učesnicima zabave izdati prekršajni nalozi od 500, dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.

Zabava je organizovana povodom proslave rođendana ljekara šefa abdominalne hirurgije u Kkliničkom centru Univerziteta Sarajevo Jusufa Šabanovića. Na zabavi su bili pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, biznismen Zijad Blekić, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Pjevačica Slađana Mandić je na svom „Instagram“ profilu objavila nekoliko storija na kojima se vidi kako se prisutni zabavljaju uz muziku, hranu i piće.

Fejzić, koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane virusom korona u Kantonu Sarajevo, objavio je status na „Fejsbuku“ nakon što su mediji objavili informacije o zabavi.

– Dragi prijatelji, izvinjavam se svima zbog večerašnjeg ispada. Bio sam sa prijateljima nakon dužeg vremena, našem dobrom prijatelju na rođendanu i svi ćemo snositi sankcije. Žao mi je zbog neprijatnosti koju ste osjetili – napisao je Fejzić.

Košarac je rekao da je organizator rođendanske proslave doktor Šabanović, inače veliki prijatelj njegove porodice.

– Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju porodicu i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji, kome god da je trebalo. Nisam znao da će u objektu biti mnogo ljudi, niti ko će sve prisustvovati. Došao sam da čestitam rođendan prijatelju, sjeo i popio piće. Nisam se dugo zadržao. Razumijem sve, postoje sankcije i neka je policija odradila svoj posao – poručio je Košarac.

Hirurgu Šabanoviću prijeti suspenzija zbog žurke koja je u Sarajevu organizovana povodom njegovog rođendana. (Avaz, Klix)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*