VIDEO: Dodik zapjevao pod šatorom na Manjači

Srpski član Predsjedništva BiH i Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zapjevali su pod šatorom na zboru u Stričićima na Manjači.

Dobrim raspoloženjem privukli su mnoštvo naroda kojim im je aplaudirao, a zapjevali su pjesmu “Sa Manjače krenuli su vuci”, dok je Dodik sam otpjevao “Pevaj Srbijo” i “Pukni zoro”.

Završna ceremonija 54. Kočićevog zbora u Stričićima na Manjači od jutros okuplja veliki broj posjetilaca koji pristižu svakog časa, a veliki broj njih je došao i iz zemalja regiona.

Roštilj i pečenje od jutros su zamirisali Manjačom, a atmosfera je vesela i živa, dok su se oni koji nisu zainteresovani za kulturno-umjetnički program smjestili ispod šatora sa muzikom ili za šankove pored “točilica” piva.

Dodik je rekao da da se za Kočićeve dane Srbi okupljaju da bi obilježili osnovne ideje slobode, te da je sloboda ključna riječ srpske istorije.

– Na Manjaču svake godine kao i većina ljudi, dolazim sa uvjerenjem u okupljanje srpskog naroda, posvećenosti miru i slobodi koja je ključna, a davno smo naučili da tamo gdje imamo državu imamo i slobodu – kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovo je poruka svim Srbima da nismo odustali od okupljanja, a mnoge investicije koje su ovdje urađene su dokaz koliko Kočiću i narodu koji živi na Manjači želimo da se odužimo za sve njihove borbe.

Vulin je istakao da je ponosan i srećan što je stigao Manjaču odakle su njegovi preci.

– Ovaj prelijepi kraj, našu Manjaču, novim ulaganjima, a uvijek možete računati na pomoć Srbije, sačuvaćemo i vratiti stanovništvo, a ne da se samo okupljamo jednom godišnje – rekao je Vulin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*