Veliki Džejov hit napisao poznati kriminalac

Džej Ramadanovski otpjevao je mnogo pjesama, od kojih su većina hitovi koji nikada neće prestati da se pjevaju, a jednu od čuvenih balada “Uspeo sam u životu”, koja iza sebe krije emotivnu i istinitu priču, napisao je Dorćolac Iso Lero Džamba.

Džamba je bio “žestoki momak” koga su 23. septembra 1992. godine u kokarnici na šestom spratu Beograđanke pretukli radnici obezbjeđenja, poslije čega ga niko nikada nije vidio. Kockarnicu je tada obezbjeđivala agencija Delije, čiji je vlasnik bio Željko Ražnatović Arkan.

Istorija sukoba između Džambe i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih godina prošlog vijeka, iz Kazneno-popravnog doma za maloljetnike u Valjevu. Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobjedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu. Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

Džamba se družio sa Giškom, bio je i Kneletov prijatelj, bio je dobar sa pjevačima i glumcima, a Džej mu je bio brat od tetke. Kako se priča, Džamba je hit “Uspeo sam u životu” napisao dok je bio u zatvoru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*