Tri svakodnevna napitka brzo tope praznične kilograme

Kada drže dijetu, mnogi nisu svjesni da je veoma važno i šta piju jer postoje neka pića koja sadrže veliki broj kalorija, pa tako sabotiraju proces mršavljenja.

Veoma je važno obratiti pažnju na nutritivne i energetske vrijednosti svakog napitka. S druge strane, postoje i pića koja povoljno djeluju na mršavljenje.

Voda
Najvažniji saveznik u mršavljenju je voda koja učestvuje u metaboličkim procesima u tijelu. Dok se 20 odsto vode nadoknađuje putem unosa hrane, ostatak je potrebno unijeti tečnošću. Voda ne sadrži kalorije pa je najbolji izbor za nadoknadu tečnosti tokom mršavljenja.
Istraživanja otkrivaju da unos jedne čaše vode 20 minuta prije obroka utiče na manji unos kalorija za vrijeme obroka.

Kofein
Tu spadaju kafa i čaj. Kafa se preporučuje bez zaslađivača, a u slučaju korišćenja i mlijeka uz kafu treba se potruditi da bude obrano. Korisno je piti zeleni čaj jer ima blagotvorno dejstvo na cjelokupno zdravlje, ali i pospješuje smanjenje tjelesne mase. Neki sastojci koje sadrži ovaj čaj povećavaju potrošnju energije i ubrzavaju metabolizam.

Prirodni sok
Najzdravije je piti sok koji sami pripremite, kao što su sok od narandže ili limuna. Ukoliko je sok iz svježe iscijeđenog voća gust, uvijek jecmoguće dodati vode i razrijediti ga. U sok je moguće dodati i med, ukoliko preferirate sladak ukus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*