Stigao novi iPhone 7 i iPhone 7 plus

Kompanija “Apple” zvanično je predstavila svoje nove iPhone modele. Poslije meseci nagađanja o imenu, dizajnu i karakteristikama, predstavljeni su iPhone 7 i iPhone 7 plus.

Novi iPhone 7 ima dizajn sličan svom prethodniku (iPhone 6S) sa aluminijumskim i zaobljenim kućištem. Novina je to što je novi iPhone otporan na vodu i dolazi sa dvije kamere na poleđini (Plus model), stereo zvučnicima i bez 3.5mm priključka.

Tim Kuk je tokom prezentacije iPhone 7 nazvao najboljim telefonom koji je kompanija ikada kreirala. “Apple” doduše insistira da se radi o novom dizajnu telefona, koji će biti dostupan u jet black, black, gold, silver i rose gold varijantama.

Home taster na telefonu više nije mehanički, a osetljiv je na pritisak. Jedinstveni taktilni odziv se koristi za akcije, poruke, obaveštenja, zvono i druge aplikacije. Apple iPhone 7 dolazi sa kućištem koje je otporno na vodu i prašinu.

Novi iPhone donosi i poboljšanja u domenu kamere.

– Želimo da kažemo da je ovo najbolja kamera ikada na iPhone-u. Za mnoge korisnike, ovo će biti nabolja kamera koju su ikada imali – rečeno je na prezentaciji.

Novi iPhone ima Retina HD, odnosno Full HD displej, koji je za 25 odsto svjetliji, ima širi gamut boja i 3D Touch.

Kada je zvuk u pitanju, iPhone 7 stiže sa stereo zvučnicima – jedan zvučnik se nalazi sa gornje, a drugi sa donje strane i imaju jači zvuk u odnosu na iPhone 6S i veći dinamički raspon.

Glasine su bile tačne i iPhone 7 nema 3.5mm priključak za slušalice i tu su nove, bežične slušalice koje nose naziv AirPods, koje koriste novi čip zadužen za zvuk i wireless.

Na prezentaciji je istaknuto da iPhone 7 i 7 Plus imaju najduži život baterije od svih dosadašnjih modela. U proseku, dva sata više na dnevnoj bazi u odnosu na iPhone 6S. Još jedan sat preko za Plus model.

iPhone 7 će biti dostupan u verzijama od 32GB, 128GB i 256GB po početnoj cijeni od 649 dolara; a iPhone 7 plus će imati verzije istog kapaciteta sa početnom cenom od 769 dolara. Prednaručivanje je moguće od 9, a isporuka kreće 16. septembra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*