Pola srpske estrade jedva pismeno

Pola srpske estrade je jedva pismena, mnogo ih je ostalo samo na osam razreda škole, a još više ih je do srednjoškolske diplome došlo vanrednim školovanjem.

Samo osnovnu školu su završili Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović i Hasan Dudić, a dugo je kružila priča da je u njihovom društvu i Dara Bubamara. Šerif Konjević na pitanje koliko ima škole odgovara: “Dvanaest kilometara”. Ipak, tvrdi da je kasnije vanredno završio srednju ugostiteljsku.

Jelena Karleuša zadavala je glavobolje profesorima, koji su jedva čekali da joj vide leđa. Jelena je završila srednju školu, ali tek iz trećeg pokušaja jer je upisala Gimnaziju u Zemunu, zatim je prešla u Politehničku školu i na kraju kao vanredni đak završila Turističku školu.

Karleuša se može pohvaliti diplomom za razliku od njenih koleginica Aleksandre Prijović i Vesne Zmijanac, koje su napustile srednju školu i posvetile se pjevanju. Buduća snaha Lepe Brene planira da se uskoro ponovo posveti učenju i konačno položi maturski.

– Aleksandra Prijović je u našoj školi završila tri razreda, ostao joj je još jedan. Nedavno je bila kod nas, uzela je svoja dokumenta i tada nam je rekla da planira da završi školu do kraja, ali nam nije kazala gdje i kad – kažu u Drugoj srednjoj školi u Belom Manastiru gdje je pjevačica nekada živjela.

I njena starija koleginica Vesna Zmijanac prekinula je srednju školu, ali nikada nije namjeravala da se vrati učenju. Ipak, prije nego što je zakoračila na estradu, pjevačica je završila tromjesečni kurs za daktilografa, koji je u to vrijeme bio veoma popularan.

Vesna možda nije voljela matematiku, ali jeste nastavnika koji joj je predavao taj predmet.

– Prvi seksualni odnos imala sam sa svojim nastavnikom matematike, svojom tajnom ljubavlju. Iako sam bila maloljetna, izgledala sam starije. Šminka i garderoba doprinijeli su da se moje već oformljeno tijelo još bolje istakne. Razlika u godinama nije mi predstavljala smetnju. Imponovalo mi je to što mi jedan odrastao muškarac sa autoritetom nastavnika poklanja pažnju i posvećuje vrijeme. Vodili smo ljubav pored Ibra, kod korzoa – otkrila je Vesna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*