Otkrivene tajne Putinovog stila i cijene odjeće i satova

Ruski predsjednik Vladimir Putin u zapadnim medijima često nosi nadimak Čovjek u crnom, koji je zaradio zbog svoje omiljene boje odijela.

Međutim, iako mu diplomatski protokol i stroga pravila odijevanja ne ostavljaju puno prostora za maštu i razvoj sopstvenog stila, Putin je ipak odlučio da rizikuje i proširiti spektar boja koje nosi. Upravljanje tako velikom zemljom ogromna je obaveza, ali mačo predsjednik to odrađuje bez problema, djelujući vrlo samopouzdano. Zbog toga ga nazivaju i ruskim Džejmsom Bondom, a nositi taj nadimak nije nimalo lako. Putin je uspio provaliti sve “cake” legendarnog tajnog agenta, a među njima i tajnu besprijekornog izgleda.

Ruski predsjednik nosi isključivo odijela šivena po narudžbi, a njegovi omiljeni brendovi su “kiton” i “brioni”, koja koštaju minimalno 5.000 evra po komadu. Na odijelu radi jedan krojač od početka do kraja procesa, koji traje više sati. Spektar boja je dosta ograničen i kod ruskog predsjednika prevladavaju crne, tamnoplave i sive nijanse, dok tokom ljeta sebi dopusti modni izlet sa svijetlo sivom bojom.

Sve se zna unaprijed i kombinacije boja su uglavnom nepromjenjive – uz tamnoplavo i sivo odijelo ide svijetlo plava košulja i tamnoplava kravata, dok uz crno odijelo ide bijela košulja s crnom ili bordo kravatom. Putin zbog ne baš impozantne visine od 170 centimetara po modnim savjetnicima nikad ne nosi kravate s upadljivim uzorcima, već ih obično krase tačkice ili sitne kockice.

Iako voli ekskluzivne marke i da dobro izgleda, predsjednik sebi ne smije dozvoliti da ga povezuju sa stvarima koje nosi, zbog čega se Putin i njegov stilista već decenijama služe jednom tajnom. Naime, prije oblačenja sa odijela obavezno skidaju sve etikete, kako neko od novinara ne bi primijetio koju vrijednost Putin ima na sebi.

Za razliku od zvaničnih prilika, Putin u neformalnim bira kežual stil koji za njega znači džempere sa V izrezom, maskirni uzorak i pernate jakne.

Mediji posebnu pažnju obraćaju na Putinove satove, a navodno ima čak 11 skupocjenih primjeraka. Među njima je najskuplji vrijedan oko pola miliona dolara, a posljednjih nekoliko godina Putin pažljivo krije sat ispod košulje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*