Maloljetna djevojka provozala patrolu u policijskoj “marici”

Trojica policajca iz Slovenije suspendovana su jer je otkriveno da su maloljetnoj drugarici jednog od njih dopustili da vozi policijsku “maricu”, iako nema vozački ispit, a pri tom su svi pili alkohol.

Policijska uprava Kranj saopštila je da su policajci u kasnim noćnim satima “provozali” maloljetnu prijateljicu, a potom su joj dopustili da i ona vozi.

Policajci imaju 30 i 25 godina, a treći je 20-godišnji pripravnik na čiju su ideju pozvali njegovu maloljetnu drugaricu. Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a ako uz to budu optuženi i osuđeni za nesavjesno ponašanje tokom dužnosti, mogli bi biti kažnjeni i sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom. Policija je navela da policajcima prijeti i otkaz i mogućnost krivične prijave.

U policiji ističu da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da daju na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu u ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati.

Incident s maloljetnom djevojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autoputu nakon što je društvo konzumiralo alkohol otkriven je tako što je ona cijeli događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama. To je vidio jedan policajac koji radi u unutrašnjoj kontroli i koji je tražio da slučaj bude ispitan, a poslije toga je djevojka pozvana na informativni razgovor u policiju gdje je sve priznala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*