Ljubav pobijedila koronu, vjenčali se na granici usred šume

Norveška mlada i švedski mladoženja vjenčali su se na ceremoniji održanoj na samoj granici između dvije zemlje, odvojeni tek bijelom vrpcom.

Ovaj par je sudbonosno da izgovorio na neobičan način – svako se fizički nalazio u svojoj državi, pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja virusa korona.

S obzirom na to da je Švedska imala opušteniji pristup u borbi protiv virusa korona u odnosu na ostale države, susjedne zemlje poput Norveške nisu je stavile na spisak zemalja u koje se smije putovati. Stoga je par odlučio da razmjeni zavjete u šumi u jugoistočnoj norveškoj regiji Holebekk, na samoj granici sa Švedskom.

Mladenci su rekli da više nisu mogli da čekaju odluku o ukidanju ograničenja, a zanimljivo je i to da je mlada Kamilla Ojord ideju o takvom vjenčanju iznijela kroz šalu. Prijatelji i porodica su zamisao prihvatili sa oduševljenjem.

– Nismo željeli da mijenjamo ranije zakazani datum, željeli smo da se vjenčamo – rekla je mlada.

Mladoženja Aleksander Klern je rekao da ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo ko od bliskih prijatelja prisustvovati svečanosti s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugačkom šumskom stazom. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj ”šumskoj” ceremoniji sklapanja braka.

Među nezvanim gostima bila su i dvojica policajaca koji su vodili računa o tome da niko ne pređe granicu.

– Policajci su nas ljubazno upitali mogu li i oni prisustvovati obredu. Naravno da smo na to pristali – izjavili su mladenci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*