Lepa Brena: Jugoslavija je bila EU prije EU

Folk zvjezda Lepa Brena koja je i dalje jedna od najpopularnijih pjevačica u zemljama bivše Jugoslavije osvrnula i na period kada je ta država postojala navodeći da je ona bila preteča današnje Evropske unije.

– Tada uopšte nije bilo bitno što sam se kao Fahreta Jahić udala za Bobu Živojinovića. Budući da sam uvek smatrala da sam ja gazdarica svog života, jako dobro znam da pokažem i zube… A moj suprug je vlasnik svog života i mi smo određivali svoju sudbinu i svoj put. Volela sam Jugoslaviju, gotovo da je ona bila preteča Evrospke unije gde je bratstvo i jedinstvo trebalo da bude ono što se danas u svetu kaže “no rasism” i nulta diskriminacija, a da ono što treba da ostane naša lična intima i veroispovest tako i ostane. Ja sam tradicionalno vaspitana i volim da se to poštuje u svakoj kući. I u koju god državu da odem, poštujem pravila te države, kao što poštujete pravila kuće u koju ulazite, hotela, ograničenja brzine na putu – kazala je Lepa Brena.

Zahvaljujući tome u Breninom domu se slave svi religijski praznici.

– Mi smo onako ‘international’. Jedino što ne slavimo u našoj kući je noć veštica, ali i taj praznik slavimo kad smo u Americi. U svojoj porodici imamo i jednih, i drugih, i trećih, i četvrtih, tako da poštujemo svačije običaje. To smo naučili u svojim porodicama – zaključila je jedna od najvećih balkanskih zvijezda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*