Lepa Brena i Saša Popović zgrću milione

Čuvenom estradnom tandemu Saši Popoviću i Lepoj Breni, kao manjinskim vlasnicima kompanije, i dalje na godišnjem nivou pripada pozamašna svota novca, a samo u prošloj godini dobili su približno po 950.000 evra.

Najveća produkcija na Balkanu “Grand” u posljednjih pet godina zabilježila je rast zarade koja se mjeri u milionima evra. Prethodne, 2018. krajnji bilans bio je od skoro četiri miliona evra neto dobiti, što je osam puta više nego u periodu od prije nekoliko godina.

To znači da su Saša Popović i Lepa Brena uvećali svoje bankovne račune za pozamašne svote novca, iako od 2014. više nisu većinski vlasnici kompanije.

Prema podacima dostupnim u Agenciji za privredne registre, najveća muzička zvijezda na ovim prostorima i dalje posjeduje 25 odsto “Granda” preko ofšor kompanije registrovane na Kipru.

Breni, kao vlasnici četvrtine kapitala, prema ovoj računici, od zarade prošle godine pripada oko milion evra, dok Sašu sljeduje nešto više od 960.000 evra, s obzirom na to da je vlasnik 24 odsto “Granda”. Ostatak imovine od 51 odsto je u rukama strane kompanije.

Ovakav uspjeh čuvenog estradnog dvojca samo je nastavak trenda u posljednjih pola decenije. Gledajući od prelomne godine, kad su prodali 51 odsto kompanije za 15 miliona evra, oni su sve više i više zarađivali. Tako su 2014. godine, pored pomenutih miliona od prodaje, završili i sa po dodatnih 120.000 evra od zarade “Granda”, jer je ukupna svota bila 478.000. To je najmanja svota novca koju su oni zaradili od poslovanja te produkcijske kuće. Već 2015. godine posao je procvjetao. “Grand” je tada ukupno zaradio 1,65 miliona evra, od čega je Breni pripalo 412.500, a Saši oko 396.000.

Još značajniji skok zarade desio se tokom 2016. i 2017. godine, kad je kompanija zaradila 2,87, odnosno 3,3 miliona evra. Prema tome, pjevačici je sljedovalo skoro 1,6 miliona evra, a Popoviću oko 1,45 miliona.

Ovakvom vrtoglavom rastu zarade pojedinačno najviše je zaslužan uspjeh “Zvezda Granda”, takmičenja koje je najgledanije u cijelom regionu godinama. Prema ”Kurirovim” saznanjima, od samo jedne epizode ove emisije zaradi se približno 100.000 evra. Odlične prihode donose i formati “Nikad nije kasno” i “Praktična žena”, koji takođe dosta novca dobijaju od sponzorstava i naknada od emitera.

Od ostalih “Grandovih” projekata solidnu zaradu donosi i Grand televizija, sa svim svojim autorskim emisijama, kao i prodaja albuma brojnih pjevača, iako je to u značajnom padu u odnosu na period od prije deset ili 15 godina.

Saša Popović ranije je u jednom intervjuu otkrio da njegova kompanija zarađuje više nego ikad i potvrdio da se taj iznos iz sezone u sezonu samo povećava.

Konačna računica pokazuje da Sašina ukupna zarada u posljednjih pet godina, računajući i sedam i po miliona od prodaja kompanije, iznosi oko 10,5 miliona evra, dok je Lepa Brena bogatija je za skoro 11 miliona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*