Kompletan aerodrom evakuisan zbog vibratora

Obezbjeđenje berlinskog aerodroma Šenefeld, pomislivši da se u prtljagu jednog putnika nalazi bomba, evakuisalo je čitav aerodrom, međutim, ispostavilo da se da je u pitanju bio – vibrator.

Nakon što je zabuna riješena, vlasniku je dozvoljeno da nastavi putovanje i dopušteno mu je da zadrži sporni predmet. Putnik sa Šenefelda, za kojeg mediji navode da je 31-godišnji muškarac koji je vibrator kupio svojoj djevojci kao poklon, morao je da propusti prvobitni let.

Ovo je treća potpuna evakuacija na njemačkim aerodromima u posljednjih deset dana, zbog čega su aerodromska obezbjeđenja izložena kritici. U utorak su desetine letova otkazane na aerodromu u Frankfurtu, najvećem u Njemačkoj, kada je ustanovljeno da je jedan putnik prošao u zonu za ukrcavanje bez prethodne bezbjednosne provjere.

Odmah nakon toga letovi su bili otkazani i putnici su morali ponovo da budu provjeravani. Na minhenskom aerodromu 28. jula je otkazano 300 letova takođe jer jedan putnik nije prošao bezbjednosne provjere, zbog čega je više od 30.000 ljudi moralo da promjeni svoje putne planove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*