Ima samo šest godina, ali zarađuje 11 miliona dolara godišnje

Porodični kanal ostvario je prihod od 11 miliona dolara tokom ove godine, pokazuje godišnja lista najtraženijih poznatih ličnosti na kanalu “Jutjub” koju objavljuje poslovni magazin “Forbs” na kojoj je Rajan zauzeo osmo mesto.

Rajan je zvijezda “Jutjub” kanala “Rajanove recenzije igračaka”, koji prate milioni ljudi, a svoj biznis počeo je 2015. godine. Iza kanala stoje njegovi roditelji koji svakodnevno snimaju video snimke i objavljuju ih, ali ideja je zapravo Rajanova.

Kada je imao četiri godine, dječak je obožavao da gleda “Jutjub”. Jednog dana pitao je roditelje zbog čega ne može da gleda ocjene igračaka i oni su tada odlučili da pokrenu takav kanal.

Prvih nekoliko mjeseci, kanal nije privlačio veliku pažnju, ali je u julu 2015. godine napravio bum. Na snimku koji je od Rajana napravio zvijezdu, dječak otvara i pregleda kutiju sa više od 100 igračaka iz Piksarove serije “Automobili”.

Snimak je postao viralan, a trenutno ima blizu 800 miliona pregleda. U međuvremenu, Rajan je počeo da ocjenjuje i prehrambene proizvode za djecu. Snimci obično sadrže iskren i entuzijastičan komentar šestogodišnjaka u razgovoru sa njegovim roditeljima o igački koju testira.

Gledanost kanala, koji trenutno ima publiku od deset miliona pretplatnika, donosi oko milion dolara mjesečno samo u prihodima od oglašavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*