Gradonačelnik pobjegao od policije u mrtvački sanduk

Gradonačelnik peruanskog gradića Tantara sakrio se od policije ni manje ni više nego u mrtvački sanduk kako bi se spasio kazne jer je prekršio mjere čiji je cilj suzbijanje virusa korona.

On je izašao da sa prijateljima popije piće i time narušio mjere karantina i obavezne fizičke distance. Policija, koja je dobila dojavu, brzo je stigla u lokal. Gradonačelnik, za koga policija tvrdi da je bio pijan, je stavio masku, legao u sanduk i probao da prođe kao još jedna žrtva virusa.

Prijatelji koji su bili sa njim takođe su ušli u sanduke pripremljene za žrtve korone, ali su raskrinkani i svi zajedno prebačeni u stanicu policije.

– Bio sam sa članom gradske vlade na mestu gdje se prave sanduci da provjerim veličinu, visinu i širinu. Učinilo mi se da je sanduk veoma mali i zato sam nesvjesno legao. To nije imalo nikakve veze sa dolaskom policije. Netačno je da sam bio pod dejstvom alkohola i da sam uopšte pio – rekao je gradonačelnik.

Ipak, njegova sljedeća izjava ne podudara se sa prvom.

– Nisam bio sa bilo kojim funkcionerom u vrijeme policijske intervencije. Bio sam sa još dvije osobe iz grada i nismo imali ni flaše, ni čaše. Jeli smo keks i hljeb – naveo je gradonačelnik.

Peru je druga zemlja po broju žrtava u Latinskoj Americi sa 3.148 mrtvih, a ima i oko 108.000 zaraženih. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*