Dječak glavna faca, metal privlači kao magnet

Anel Gubelić iz Sanskog Mosta glavna je faca u školi, a za njega je čula i većina sugrađana, jer njegovo tijelo djeluje kao magnet i na njega se lijepe metalni predmeti, pa čak i keramika.

Neobičnu sposobnost otkrio je prije nekoliko godina, ali tada niko tome nije pridavao pažnju. Na tijelo dvanaestogodišnjaka sa lakoćom se lijepe razni predmeti od metala – viljuške, kašike, novčići, pa čak i daljinski upravljači, mobilni telefoni i drugi predmeti.

Dječakovi roditelji su u početku mislili da im je sin pun mašte kada im je pričao da ima neobične sposobnosti u koje nisu vjerovali. Na njihovo iznenađenje uvjerili su se da je sve istina.

– Anel je jednom prilikom došao do nas, skinuo majicu i na svoje tijelo počeo stavljati viljuške, kašike i noževe. Nisam mogao vjerovati da nijedan od tih predmeta nije pao s njega, bili su nekom tajnovitom silom prilijepljeni za njegovo tijelo – kaže dječakov otac Denis Gubelić.

U početku su bili zabrinuli, ali im je laknulo kada su se raspitali i saznali da i drugi ljudi posjeduju slične sposobnosti.

– Rekli su mi da Anelovo tijelo proizvodi magnetno polje koje jednostavno privlači predmete. Ljekari su mi rekli da njegova energija mora pravilno da se usmjeri i da ne bi smio da bude u blizini aparata koji rade na principu magnetnog polja ‘ kaže Gubelić.

Dječak s ponosom kaže da mu prija što ga znaju svi u školi, a svoje vršnjake neprestano impresionira neobičnim sposobnostima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*