Čola ispričao kako je pjevao Titu i kako ga je poljubila Banjalučanka

Jedan od najvećih pjevača sa naših prostora Zdravko Čolić ispričao je zanimljivu anegdotu sa najpoznatijim predsjednikom bivše Jugoslavije Josipom Brozom Titom kojem je pjevao kao vojnik.

Čola je u to vrijeme bio mlad i nastupao je na Brionima sa “Lokicama” – grupom plavokosih ljepotica koja je plesala iza njega.

– To da vojnik pjeva Titu na Brionima nije baš bila česta pojava. Poslije mjesec i po u vojsci zove me ekipa iz Doma armije da nastupim pred Titom. Nastupili smo nakon njegovog novogodišnjeg govora – djevojke u trikoima, “Lokice” i ja u uniformi i kratko podšišan. Tito nam je svima čestitao Novu godinu – prisjetio se Čola.

On je otkrio i šta je tada Titu uradila pjevačica Sandra Kulijer iz Banjaluke.

– Ona ga je poljubila i namjerno ostavila karmin na njegovom obrazu, a onda ga obrisala. A Tito joj kaže: “Navikao sam ja.” A meni je dobacio: “Dobro je tebi, vojniče, vojska na zaduženjima, a ti sa djevojkama u trikoima i pjeva se.” To je bilo njegovo zezanje. Sve to je bilo krajnje pozitivno – rekao je Čolić koji je ispričao i da mu je Tito pričao o svojsetskom lideru Leonidu Brežnjevu i kako će Jugoslaviju uvijek neko braniti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*