Čistačica ojadila bogatu nasljednicu za 60 miliona dolara

Majka i sin uhapšeni su zbog krađe nakita u vrijednosti od oko 60 miliona dolara iz kuće Tamare Eklston, kćerke nekada prvog čovjeka Formule 1 Bernija Eklstona.

Maria Mester, čistačica iz Rumunije, optužena je zajedno sa svojim sinom Emilom Bogranom Savastruom da je sklopila zavjeru da bude izvršena provala. Dvojica muškaraca prethodno uhapšena zbog pljačke puštena su da se brane sa slobode.

Provala se dogodila 13. decembra nakon što je Tamara sa suprugom i sinom otišla u Laponiju za božićne praznike. Maria je uhapšena na aerodromu, a u tom trenutku je navodno nosila 18-karatni dijamantski nakit identičan onome koji je ukraden od bogate nasljednice srpskog porijekla.

U posjedu njenog sina nađena je tašna slična onoj čiji je nestanak Tamara prijavila.

Maria je uhapšena 31. decembra, dok je Emil Bogdan uhapšen dan ranije dok se spremao da odleti za Japan. Oni su zadržani u pritvoru i trebalo bi da se pojave na sudu krajem mjeseca.

Policija je od početka sumnjala da je riječ o poslu iznutra. Radnici kompanije koja brine o bezbjednosti imanja Eklstonove borave na njemu non stop, što baš u trenutku pljačke nije bio slučaj. Jedan od čuvara napustio je imanje malo prije pljačke, a drugi je navodno isključio ili zanemario senzore u bašti.

Tokom 50 minuta, koliko su pljačkaši bili u kući, uspjeli su da pronađu dva dobro skrivena sefa u ormaru.

Vrijeme pljačke je takođe sumnjivo. Pljačka se dogodila uveče oko 23 časa, samo nekoliko sati nakon što su Tamara i porodica krenuli na odmor za božićne praznike.

Inače, bogata nasljednica i njena porodica žive u blizini princa Vilijama i vojvodkinje Kejt Midlton u zapadnom Londonu, a u komšiluku su još i vlasnik Čelsija Roman Abramovič i sultan iz Bruneja. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*