Vozačko prokletstvo, za sat i po “zaradio” devet kazni

Prevoznik Vladimir Žunić (44) iz Prijepolja nije imao sreće s patrolom saobraćajne policije, koja mu je u roku od svega sat i po napisala čak devet prekršajnih prijava.

– Sat i po su me trojica policajaca držali pored puta i pisali kazne. Nisam mogao da vjerujem šta mi se događa i sve sam doživio kao klasično iživljavanje. Išao sam kod komandira policije da pitam da li je ovo moguće, ali nije bio na poslu i rekli su mi da dođem sutra poslije 15 časova – rekao je Žunić.

Dodaje da nije napravio velike prekršaje da bi dobio toliki broj kazni.

– Napisali su mi prijave za tahograf trake. Jesam privatni autoprevoznik, ali nisam znao da tahograf listić kad dođem sa vožnje treba da izvadim. To je u redu što su mi pisali kaznu, nisam znao, sada znam – kaže Žunić.

Prevoznika su kaznili i zbog toga što nije pisao potvrde za koje tvrdi da se pomoću njih uglavnom lažirjau izvještaji.

– Recimo, voze od Subotice i u Užicu im se završava devet sati vožnji, oni vade tahograf traku i pišu potvrdu da su odatle krenuli, a ko je iz Subotice dovezao kamion, to ništa. Kod mene se po kilometraži vidi da je kamion mirovao, mislio sam da je to mjerodavnije i zato nisam napisao te tri potvrde. Oni čak od nas traže da ih pišemo pisaćom mašinom. Ja ne mogu da vozim kamion i da budem daktilograf, da nosim i pisaću mašinu – navodi Žunić.

S druge strane, poznavaoci saobraćajnih pravila kažu da su policajci postupili po zakonu kada su pisali prijave.

Žunić ima svoj kamion, prijavljen je i uredno plaća doprinose, a sada još treba da plati i 45.000 dinara za devet kazni ili polovinu tog iznosa ako uplati u određenom roku. (Večernje novosti)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*