VIDEO: Srbija zavijena u crno – šestoro poginulih i 27 povrijeđenih u lančanom sudaru na autoputu

Šest osoba je poginulo, a 27 povrijeđeno u lančanim sudarima na autoputu Beograd-Niš kod Jagodine, saopštio je MUP Srbije.

U saopštenju je navedeno da je oko 7.20 časova došlo do lančanih sudara u oba smjera u kojima je učestvovalo više vozila.

– Na autoputu Beograd – Niš, kod Jagodine danas oko 7.20 časova došlo je do lančanih sudara u oba smjera u kojima je učestvovalo više vozila i prema najnovijim informacijama život je izgubilo šest osoba, a povrijeđeno je 27 – saopštio je MUP Srbije.

Neki od povređenih smješteni su u jagodinsku bolnicu, a reporter sa mjesta nesreće javljaju da izvlačenje povrijeđenih još traje. Međutim, skoro je nemoguće doći do Jagodine jer su svi saobraćajni pravci blokirani. Saobraćaj je u potpunosti obustavljen u oba smjera autoputa i preusmjeren je na alternativne pravce na kojima su ogromne gužve.

Uviđaj je u toku, a do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed slabe vidljivosti uzrokovane maglom. Na mjestu nesreće nalaze se pripadnici Uprave saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije.

Vozači su istakli da je uzrok nesreće gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

– Kretao sam se iz pravca Niša normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju – posvjedočio je jedan od vozača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*