VIDEO: Incident na svečanosti, izviždana premijerka uz povike “izdaja”

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je na centralnoj ceremoniji obilježavanja Dana državnosti u Orašcu izviždana uz povike “Izdaja” i “Izdali ste Kosovo”.

Dok je Brnabićeva držala govor ispred spomenika voždu Karađorđu neki od okupljenih su pjevali “Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena”.

Zvižduci su se čuli i na pominjanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora premijerke i dok ga je u govoru spomenula i predsjednica RS Željka Cvijanović. Prvi zvižduci čuli su se pošto je premijerku Srbije i predsednicu RS voditeljka programa pozvala da polože vijenac na spomenik.

Brnabić je, pošto su joj zviždali dok je držala govor, rekla da danas kada treba da slavimo pretke i pokažemo jedinstvo u borbi za bolju budućnost imamo ljude koji su došli da zvižde.

– Ali neka je to tim ljudima na čast. Mi ćemo se boriti i mogu da vam garantujem – što ste vi glasniji to ćemo se mi boriti jače – istakla je Brnabić.

Ona je rekla da vidi koga predstavljaju i da vidi zastave koje nose i poručila im da fašizam u Srbiji nikada neće pobijediti.

– Mnogo je Srbija propatila zbog fašizma, nećemo ovo tolerisati, ali molim vas još jednom ispoštujte pretke i državu Srbiju – kazala je Brnabić.

Ona je istkla da se ponosi svojom zemljom i time šta je Srbija danas, njenom jačinom i hrabrošću.

Neki od okupljenih koji su zviždali, osim zastava Srbije nosili su i zastave pokreta “Naši” i “Dveri”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*