Trostruki ubica pao u ruke policije zbog televizora

Trostruki ubica iz Novog Sada Goran Janković koji je uhapšen danas poslije trodnevne potrage sam je policajcima odao trag do svog skrovišta.

Ubica se krio u napuštenom brodu kod ulaza u Brodogradilište, u kanalu kod Ribarskog ostrva. Policajci su sinoć oko 23 časa dobili dojavu da se Janković nalazi blizu Ribarskog ostrva, od jedne Novosađanke, pa su cijele noći patrolirali tim područjem.

Potragu su intenzivnije obnovili jutros, a najvjerovatnije je njegovom hapšenju kumovala neopreznost. Naime, lađari su dok je još bio mrak, vidjeli upaljen televizor, a znaju da vlasnik tog broda obično ne noći na brodu. Kad su ga pozvali, potvrdio im je da nije na brodu, pa je odmah obaviještena policija.

Janković je svoju suprugu Mirjanu Janković (31) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić ubio macolom. Da zločin bude još jeziviji, to je uradio pred Mirjaninom i njegovom maloljetnom djecom. Njihov desetogodišnji sin je, nakon što je Janković pobjegao iz kuće pozvao ujaka i rekao mu da je njegov otac ubio njegovu mamu, babu i dedu.

Brat ubijene Mirjane i ujak nesrećnih dječaka odmah je odjurio do kuće i zatekao krv i strahovit prizor. On je pozvao policiju koja je poslije nekoliko minuta stigla na mjesta zločina.

MUP Srbije je saopštio da je ubica uhapšen u Novom Sadu, poslije neprekidne trodnevne potrage u kojoj su, osim novosadske policije, učestvovali pripadnici Helikopterske jedinice i Žandarmerije. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu za krivično djelo teško ubistvo, biti doveden na saslušanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*