Tragedija – mladići zajedno odrasli, radili i poginuli

Petar K. (25) iz Jelašnice kod Surdulice i Stefan M. (20) iz Gramađa kod Vladičinog Hana, koji su sinoć poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Tivta, drugovi su od malena, bili su radne kolege, a i u smrt su otišli zajedno. 

Trebalo je da se ovih dana vrate u Srbiju, a sinoć su izašli da se posljednji put provedu prije povratka kući. Obojica su stradali.

Mladići su u Crnoj Gori bili na privremenom radu. Tamo ih je zadesila epidemija virusa korona zbog koje nisu mogli da se vrate u Srbiju. Mladići su se družili od dhetinjstva, a o tome svjedoče i brojne zajedničke fotografije na društvenim mrežama. Bili su i kolege, a radili su zajedno na elektroinstalacijama. Oni su juče primili plate i odlučili da prije povratka kući odu u još jedan provod u Tivtu, ni ne sluteći da će im biti posljednji u životu.

Oko 2.00 automobil “pežo 307” srpskih registracija, u kome su bila dva drugara, naletio je na gradilište u mjestu Kukuljini. Automobil je udario u jedan dio betonskih blokova kojim se formiraju pješačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru oba mladića koja su se u njemu nalazila ispala su iz vozila. Stefan je poginuo na licu mjesta, dok je Petar sa teškim povredama transportovan u bolnicu u Kotoru. Nažalost, nije uspio da izdrži. Preminuo je na putu do nje.

Vještačenje će pokazati koliko je na ovu tragediju uticala brzina kojom su se oni kretali na magistrali od aerodroma Tivat prema Kukuljini, odnosno relativno loša privremena saobraćajna i svjetlosna signalizacija kojom je obilježen nailazak na radove na gradilištu raskrsnice. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*