Srbin preživio pakao na kruzeru i dobio milionsku odštetu

lija Lončar (30) koji je radio kao konobar na jednom kruzeru dobio je odštetu od 4,6 miliona dolara nakon što mu je ljekar na brodu prepisao pogrešnu terapiju koja je rezultirala amputacijom Ilijine ruke.

Mladić iz Srbije radio je na norveškom kruzeru koji je u to vrijeme putovao ka istočnoj obali SAD. Ilija se u jednom trenutku požalio ljekaru Sebastijanu Kampuzanu da se osjeća malaksalo i da misli da ima grip. Ljekar, koji je svega nekoliko mjeseci radio na brodu i koji je imao veoma malo iskustva, odlučio je da Iliji ubrizga injekcije antihistamina. Međutim, doza koju je dao Iliji dovela je do toga da mladi Srbin izgubi ruku.

Tokom suđenja se čulo da je Ilija doktoru odmah rekao da ga ruka peče, ali Kampuzano nije obraćao na to pažnju, već je nastavio da daje injekcije. Samo nekoliko sati kasnije Ilijina ruka je pocrnila i poplavila. Vještačenje je pokazalo da je Kampuzano prvo dao Iliji pogrešnu terapiju, zatim preveliku dozu i da takvu injekciju nije smio da mu daje u ruku.

Iako je odmah bilo vidljivo da mladiću iz Srbije nije dobro, osoblje je odbilo da pozove ljekarsku pomoć s kopna koja bi Iliju prebacil u bolnicu, što je dovelo do pogoršanja stanja. Tek nakon 20 sati plovidbe, kada je kruzer uplovio na Floridu Ilija je hitno prebačen u bolnicu, ali ljekari više nisu mogli da mu spasu ruku.

– Mog klijenta su liječili pogrešnim lijekovima, na potpuno pogrešan način. To je rezultiralo amputacijom ruke – rekao je Lončarev advokat i dodao da je od ranije poznato da antihistaminik koji je ljekar dao Iliji može da izazove odumiranje tkiva.

Zbog svega što je preživio mladom Srbinu norveška kompanija mora da isplati odštetu u visini od 4,6 miliona dolara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*