Šešelj: Srbi treba da žene Kineskinje i Albanke

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da natalitet u Srbiji najbrže može da se popravi ženidbom mladih srpskih seljaka djevojkama iz Kine i Albanije.

Šešelj hvali nove mjere populacione politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade i poručuje da bi svaka srpska porodica morala da ima bar po četvoro ili petoro djece.

Šef radikala tvrdi da bi brakovi sa Kineskinjama znatno uticali na porast broja rođenih beba u Srbiji. Ženama iz Kine spremnim da rađaju srpsko potomstvo, apeluje Šešelj, odmah bi trebalo dati državljanstvo Srbije.

– Snažno podržavam mješovite srpsko-kineske brakove. Značajan je broj kineskih žena koje se udaju za Srbe, dok veoma mali broj Srpkinja odlazi za Kineze. Kineskinje su se pokazale kao savjesne supruge, dobre majke i uspješne domaćice. Njima bi odmah trebalo dati državljanstvo. Za to sam da se što više mladića iz srpskih sela ženi Kineskinjama, ali i Albankama iz okoline Skadra, koje su zapravo porijeklom Srpkinje. Njihovi preci su bili prinuđeni da prime islam, a zatim su poarbanašeni i zato je sasvim prirodno da te žene dolaze u Srbiju među Srbe – podvlači Šešelj, koji ističe da su novčane mjere koje je država Srbija uvela veoma značajan stimulans porodicama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*