Rat Dačića i Jugovića – Ko je parazit na Vučićevim leđima

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je začuđen ničim izazvanim napadom potpredsjednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića da SPS parazitira na leđima premijera Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

– A ko parazitira na leđima Vučića, valjda Vučić najbolje zna. Njih, pre svega, treba tražiti među onima koji su bili na njegovoj listi na izborima, a sada se ponašaju kao da ih se ne tiču ovozemaljski politički problemi i čije je ćutanje jače od grmljavine onih koji se obrušavaju na Vučića, u zemlji i regionu – istakao je Dačić.

On navodi da SPS nikad nije tražio da vladajuća koalicija podrži njega kao predsjedničkog kandidata i pita otkud onda ovakav napad i kome je to u interesu.

– Vladajućoj većini sigurno ne. Zato ne želim da rasplamsavam polemiku, jer ja nisam Vučićev protivnik, kako Jugović kaže, već njegov saveznik – poručio je Dačić.

Jugović je izjavio da bi stranke na vlasti, iz ljubavi prema Srbiji, trebalo na narednim predsjedničkim izborima da imaju jednog kandidata, ako se već opozicija ujedinjuje iz mržnje prema Vučiću.

– Taj kandidat vlasti, sasvim sigurno, ne može da bude Dačić, niti bilo koji kandidat iz partija koje su se tek u postizborno vreme priključile koaliciji sa SNS-om – naveo je Jugović i precizirao da su te stranke na prethodnim parlamentarnim izborima bile protivnik izborne liste “Srbija pobeđuje” i da su do glasača stigle prethodno parazitirajući na leđima Vučića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*