Profesorica drži besplatne časove djeci koja ne mogu da plate

Novosađanka Marija Bjelica, profesorica srpskog jezika i književnosti, odlučila je da djeci koja nemaju mogućnost da plate privatne časove za predstojeće popravne ispite, instrukcije daje potpuno besplatno.

Marija je svoju odluku saopštila na svom “Tviter” profilu i pozvala korisnike ove društvene mreže da podijele tvit u što većem broju kako bi informacija stigla do što više školaraca. Profesorica kaže da se na ovaj potez odlučila nakon što je vidjela da slično radi koleginica iz Beograda za djecu kojoj trebaju časovi engleskog jezika.

Njena usluga dobija na težini kada se sagleda dugogodišnja teška materijalna situacija u kojoj su prosvjetari, s obzirom na to da Marija i njene nesebične kolege ne stavljaju sopstveni finansijski interes ispred potreba ugroženih mališana.

– Pročitala sam da koleginica iz Beograda drži časove engleskog jezika djeci kojima je to potrebno, pa sam inspirisana njenim postupkom odlučila da i ja ponudim pomoć. Nisam se fokusirala na probleme prosvjetara, koji su evidentni, već na djecu kojima je potrebna podrška kako bi završila uspješno školsku godinu – poručuje Marija koju je za sada kontaktiralo nekoliko roditelja i djece, ali se nada da će odziv biti veći.

Priča o Mariji je priča o solidarnosti, dobroj volji i namjeri u vremenu kada ljudi žive i rade za opstanak i puko preživljavanje. Ona je dokaz da su pravi ljudi, u najvećem smislu te riječi, među nama.

– Nedostaje nam solidarnosti i mislim da gledanje svog posla nije dobra životna deviza. Možda bi trebalo da razmislimo o konceptu davanja, koje je uvijek plemenitije nego primanje, a sigurna sam i prosperitetnije – navodi plemenita profesorica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*