Poznata imena novih ministara u Srbiji

Skupština Srbije dobila je prijedlog koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsjednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja.

Članovi kabineta buduće srpske premijerke Ane Brnabić prema tom prijedlogu bili bi prvi potpredsjednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsjednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsjednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsjednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Oni su bili na tim ministarskim pozicijama i u dosadašnjoj vladi na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Na dosadašnjim pozicijama ostaju i ministri finansija Dušan Vujović, privrede Goran Knežević, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, rudarstva i energetike Aleksandar Antić i pravde Nela Kuburović, zdravlja Zlatibor Lončar, prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, omladine i sporta Vanja Udovičić i kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a premijerku bi na mjestu ministra državne uprave i lokalne samouprave trebao zamjeniti Branko Ružić.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Ðorđević rotiraće se na dosadašnjim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Ðorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj vladi će biti na čelu novog Ministarstva za evropske integracije.

Vlada će imati i tri ministra bez portfelja – Slavicu Ðukić-Dejanović, Milana Krkobabića i Nenada Popovića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*