Pokradena dva kilometra zaštitne ograde sa autoputa

Završena dionica novog autoputa Niš–Dimitrovgrad od Jelašnice do Bancareva još nije ni puštena u saobraćaj, a već je sa nje ukradeno više od dva kilometra zaštitne ograde.

Niška policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom traga za počiniocima kojima prijeti kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Radnik grčke fime “Terna” koja je izvođač radova kaže da su primijetili da nešto nije u redu i da su vidjeli odvrnute vijke i da nedostaje sparing koji je tu da ogradu drži zategnuto. Lopovi su skinuli dijelove ograde od pocinkovanog čelika na nekoliko mjesta, a najvjerovatnije su došli sa lokalnog puta.

U preduzeću “Koridori Srbije” kažu da sa gradilišta lopovi kradu sve – od goriva i žičanih ograda do betonskih ploča i da godišnja šteta iznosi više od milion evra.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su žrtve krađe svi građani Srbije jer je autoput izgrađen njihovim novcem.

– Godišnja šteta od takvih krađa na našim putevima i prugama iznosi između milion i 1,5 miliona evra – istakla je Mihajlovićeva i izrazila nadu da će policija pronaći lopove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*