Pohapšeni šefovi policije, štitili policajca batinaša

Četiri rukovodioca Policijske uprave u Šapcu uhapšena su zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja prikrivanjem više krivičnih djela koje je počinio policijski službenik.

Beogradski mediji su objavili da je jedan od uhapšenih je i načelnik šabačke policije.

Osumnjičenima je stavljeno na teret da su od decembra 2016. do februara 2017. godine na području Šapca nevršenjem službene dužnosti svjesno prikrili da je u krivičnom delu nanošenje teške tjelesne povrede počinjenog u decembru prošle godine učestvovao i jedan policijski službenik Policijske uprave u Šapcu.

Sumnja se da su osumnjičeni sa predoumišljajem radili na prikrivanju krivične odgovornosti tog policajca, nakon što je Sektor unutrašnje kontrole podnio krivičnu prijavu u kojoj je on prijavljen kao saizvršilac tog krivičnog djela.

Takođe, sumnja se da su uhapšeni rukovodioci Policijske uprave u Šapcu preduzeli više postupaka radi prikrivanja krivične odgovornosti tog policajca u vezi sa krivičnim delom zlostavljanja, mučenja i protivpravnog hapšenja maloljetnika u novembru 2015. godine.

Sumnja se da su osumnjičeni rukovodioci, saznavši da Sektor unutrašnje kontrole radi na rasvetljavanju krivičnog djela nad maloljetnikom, pokušali da ometaju postupak dokazivanja davanjem instrukcija o podmićivanju svjedoka kako bi se oni uzdržali od davanja iskaza, odnosno da bi svjedočili u korist osumnjičenog policajca.

Rukovodilac Policijske uprave u Šapcu osumnjičen je i da je počinio krivično djelo trgovina uticajem tako što je od polovine januara do marta ove godine u više navrata kod nekoliko policijskih službenika posredovao da ne izvrše obavezne službene radnje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*