Pohapšene saobraćajne policajce u mitu raskrinkale skrivene kamere

Saobraćajni policajci, njih 33, koji su uhapšeni zbog sumnje da nisu pisali prekršajne kazne vozačima koji su ih načinili i za to većina njih primala mito, mjesecima su praćeni, odnosno prisluškivani posebnim prislušnim uređajem i snimani skrivenom kamerom, koji su tajno bili postavljeni u jedno vozilo u kome su se smenjivale patrole.

Pod “prismotrom” su bili od februara do maja ove godine, a najviše “oproštenih” prekršaja nesavjesnim vozačima, koji su za to davali mito, dogodio se na dijelu Ibarske magistrale, koji pripada rejonu čačanske saobraćajne policije.

– Postojalo je vozilo koje je bilo ozvučeno i u kome je bila instalirana skrivena kamera. Za to nije znao gotovo niko u ovdašnjoj saobraćajnoj policiji, pa čak ni većina starješina. U tom automobilu, kojim su saobraćajci kretali na teren, smjenjivale su se patrole, a uređaji su bilježili sve situacije koje su se mogle okarakterisati kao nezakonite. Kamere su snimile kako je od pojedinih vozača uziman novac da im ne bi bila napisana saobraćajna kazna. Međutim, bilo je i slučajeva da policajci nisu uzimali novac, već su samo puštali vozače iako su znali da su načinili prekršaj – kazao je izvor blizak istrazi.

Svi u Upravi saobraćajne policije u Čačku su bili iznenađeni kada su se u dvorištu objekta pojavili pripadnici Žandarmerije sa fantomkama i naoružanjem.

– Svi zaposleni su bili pozvani da dođu na navodni radni sastanak u utorak ujutru. Kada su ušli u prostoriju, počeli su da čitaju imena sa spiska. Jednog po jednog su pripadnici Žandarmerije odvodili sa lisicama do autobusa, koji ih je odvezao do zatvora. Oni koji nisu došli na “radni sastanak”, jer su bili na bolovanju, uhapšeni su u svojim kućama i stanovima – ispričao je neimenovani izvor.

Dijelu osimnjičenih na teret je stavljeno krivično djelo primanja mita, a drugima zloupotreba službenog položaja. (Večernje novosti)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*