“Pauk” odnio automobil u kojem je bila beba

Javno komunalno preduzeće “Parking servis” u Beogradu podnijelo je prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta protiv majke, koja je u ponedjeljak oko 19 časova ostavila šestomjesečnu bebu samu u automobilu.

“Pauk” je odnio automobil zbog nepropisnog parkiranja, a niko nije primjetio da je u njemu dijete. Drama je počela kada je majka u 18:56 časova parkirala svoj automobil. “Parking servis” ga je u tom trenutku odnio, a radnici zbog mraka nisu primjetili bebu. Majka se pravdala da je htjela da svrati do muža i da je bebu ostavila u automobilu da se ne smrzava.

Zbog cijele situacije “Parking servis” je podnio prijavu protiv majke Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta.

– Od trenutka kada je nepropisno parkirano vozilo opaženo do trenutka kada je započeo postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora. Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu “Parking servisa” za smještaj nepropisno parkiranih vozila. U trenutku kada je dizalica ulazila na plac dispečer je obavijestio radnika da se u podignutom vozilu nalazi beba – saopšteno je iz “Parking servisa”.

Na tridesetak metara od placa “Parking servisa”, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba. Radnici su, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procijenili da nije bezbjedno spuštati vozilo na ulici. Kada su otvorili automobil, beba je spavala. (Blic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*