Patrijarh Irinej: Ovo je opomena, mnogima se smisao života sveo na interese

Patrijarh srpski Irinej služio je ponoćnu vaskršnju liturgiju u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu, a prvi put nisu bili prisutni vjernici zbog epidemije virusa korona.

Patrijarh je u besjedi poslije liturgije ukazao da su mnogi zaboravili na Boga, a smisao života se sveo na materijalne i interese druge vrste, te da je pojava virusa korona veliko iskušenje i Božija opomena svima da razmisle o sebi, kao i o tome šta se dešava u ovom svijetu.

– Nadamo se da će ovo iskušenje koje nas je sada zadesilo mnoge ljude natjerati da malo razmišljaju, i one moćne i silne koji kroje kapu čitavom svetu, da vide da je sve što oni stvaraju i misle sujetno i prolazno – rekao je patrijarh Irinej.

On je ocijenio da je ovo prilika da se oživi porodica, koja je u velikom iskušenju i na udaru sila ovoga svijeta.

Patrijarh je poželio da Gospod sve blagoslovi i bude milostiv i otkloni veliko iskušenje koje se naziva epidemijom.

– Da se vratimo Bogu vjerom i ljubavlju i crkvi svojoj, Svetom pričešću toj najvećoj tajni naše vjere. Sve vas pozdravljam radosnim pozdravnom Hristos vaskrse – poručio je patrijarh Irinej.

Vjernici su liturgije mogli da prate putem direktnog televizijskog prenos. Patrijarh Irinej je pozdravio sve ljude koji su u svojim domovima i prate prenos.

U Srbiji je u toku policijski čas uveden kao mjera da se spriječi širenje virusa korona. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*