Otet djed Jelene Đoković, otmičari tražili milione

Djed Jelene Đoković, Miloslav Radisavljević, pronađen je vezan u kukuruzištu u Ljigu, a predsjednik ove opštine izjavio je da su otmičari tražili dva miliona evra da bi ga oslobodili.

Starac je u policiji ispričao da su mu dvojica maskiranih muškaraca tokom noći upala u stan i tražili novac i da on nije htio da im ga da, nakon čega su ga vezali i ostavili u kukuruzištu.

Radisavljević je policiji rekao da mu je ukradeno 26.000 dinara i mobilni telefon.

Djeda supruge najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića pronašli su električari nedaleko od njegove kuće. Pripadnici MUP-a u Ljigu potvrdili su da su jutros pronašli osamdesetogodišnjeg muškarca koji je bio vezan za metalnu konstrukciju, a na sebi nije imao vidljivih povreda.

Porodica Jelene Đoković saopštila je da je u potpunom šoku zbog nemilog događaja koji se desio u Ljigu. U saopštenju Đokovićevog tima za odnose sa javnošću dostavljenom medijima navedeno je da su dva napadača upala noćas u kuću starca, kidnapovali ga i odveli u polje udaljeno nekoliko kilometara.

Predsjednik opštine Ljig Dragan Lazarević potvrdio je da je Radisavljivić pronađen vezan u kukuruzištu i da je riječ o pokušaju otmice.

– Pronašli smo ga vezanog lisicima za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao u pomoć. Tu je slučajno prolazio direktor komunalnog preduzeća koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć. Kontaktirali smo već nekoliko puta njegovu kćerku Veru Mitić, Novakovu taštu, koja se nalazi u Monte Karlu i ona nam je rekla da njenom bratu stižu poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup – naveo je Lazarević.

Prema riječima komšija, Radisavljević živi sam u kući, a kćerka i sin su mu u inostranstvu.

– Jutros sam prošla pored njegove kuće i začudila se jer je bilo policije, vatrogasaca, a tu je bila i hitna pomoć. Pitala sam policiju šta se desilo, ali su mi rekli da će se čuti. Uspela sam samo da saznam da je čovjek živ i da je nađen u kukuruzu koji je tu preko puta njegove kuće – rekla je komšinica iz Ljiga.

Pretpostavka je da je napad na Radisavljevića bio tipovan, odnosno da su banditi znali ko je on i očekivali da će u njegovoj kući naći bogatstvo ili da će Đokovići platiti otkupninu. (Blic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*