Otac satima čekao na pedijatriji pa doktorici prijetio bombom

Građanin Aleksinca, revoltiran gužvama na pedijatriji u Domu zdravlja, nakon više sati čekanja da preda knjižicu kako bi njegovo dijete bilo pregledano prijetio je u prepunoj čekaonici medicinskoj sestri i doktorici da će baciti bombu i nekog ubiti.

Kako tvrde u toj ustanovi, zbog gužvi nisu odmah mogli da prime dijete, jer nije bilo za hitan pregled. Shvativši ozbiljno prijetnje čovjeka, kako kaže medicinska sestra J. V. s kojom se ovaj čovjek verbalno obračunavao pozvala je policiju strahujući za svoj život.

– Tačno je da su gužve velike i da je manjak kadra. U četvrtak su na dva ljekara i dvije sestre za cijeli dan bila 104 pregleda i 100 datih injekcija. Ovo nisu humani uslovi. Trenutno su nam dva ljekara i tri sestre na bolovanju – kaže ona.

Ne poriče i da u prvi mah nisu prihvatili knjižicu djeteta za koje je, kako kaže, utvrđeno da nije bilo hitno za pregled, već su roditelje zamolili da sačekaju da se gužva raščisti, jer je bilo mnogo djece sa visokom temperaturom. To je, po svemu sudeći, teško palo ovom roditelju pa je počeo da prijeti i viče na sav glas, što je i kod ostalih izazvalo paniku.

Jedan od roditelja, koji je u četvrtak sa djetetom čekao na pregled, posvjedočio je o ovoj situaciji.

– Svi su bili nervozni, djeca su plakala, pun Dom zdravlja, svi sa virusima i visokom temperaturom. Taj čovjek se sve vrijeme nešto bunio i negodovao, a onda je otišao do šaltera i prijetio sestri, pa onda i doktorki koja je poslije toga kratko obustavila rad – kaže roditelj Boban N. (Večernje novosti)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*