Obručun klanova ne jenjava, ubijen saradnik Luke Bojovića

Vladimir Popović ubijen je u kafiću u beogradskoj opštini Vračar, a mediji navode da je riječ o saradniku vođe jednog od najačih kriminalnih klanova u Srbiji Luke Bojovića.

Televizija N1 javila je da su dvojica maskiranih muškaraca sinoć ušla u kafić i iz automatskog oružja ispalila više hitaca u Popovića, a potom su pobjegli “audijem”. U pucnjavi je ranjen u nogu dvadesettrogodišnjak koji je bio u kafiću i prevezen u Urgentni centar.

Radio-televizija Srbije navodi da im je u Hitnoj pomoć potvrđeno da je ubijen četrdesettrogodišnji muškarac, te da se ubistvo dogodilo oko 22.00 časa. Nakon ubistva Popovića, policija je pokrenula akciju “Vihor” i traga za osumnjičenima.

Prema navodima beogradskih medija, ubijeni, koji je odranije poznat policiji, blizak je saradnik Luke Bojovića i “škaljarskog” klana. “Blic” piše da je Popović bio vlasnik kazina “Havana”, da je hapšen zbog iznude 110.000 evra u januaru prošle godine, te da je, po operativnim policijskim saznanjima, bio blizak Bojovićev saradnik.

Bojović je bivši pripadnik Srpske dobrovoljačke garde i saradnik ubijenog Željka Ražnatovića Arkana. Od septembra 2010. godine nalazi se na potjernici policije Srbije koja ga tereti za organizovanje nekoliko ubistava, a potom je bio i na potjernici Interpola. Uhapšen je u Španiji 9. Februara 2012. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je podiglo optužnicu protiv Bojovića 2010. godine navodi da je na čelo “zemunskog klana” došao poslije ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića koji su do tada bili vođe. Prema navodima Tužilaštva, Popović je svoju moć učvrstio poslije hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*