Najbolju fotografiju u svijetu napravio tinejdžer iz Čačka

Martin Stamenković iz Čačka proglašen je za najboljeg mladog fotografa u svijetu, a ovaj šesnaestogodišnjak je zlatnu medalju na svjetskoj izložbi mladih autora u Luksemburgu osvojio za fotografiju “Brat” i biće mu uručena za vikend.

Da će bratov portret, zabilježen mobilnim telefonom, obići svijet i dobiti prestižnu nagradu na izložbi u Luksemburgu, Martin nije očekivao. A, sve je počelo prošle zime.

– Brat i sestra su se grudvali u dvorištu, pozvali su me napolje. Uzeo sam telefon i napravio nekoliko fotografija brata Matije. Fotografiju sam okačio na društvene mreže i reakcije su bile veoma pozitivne – rekao je Stamenković.

Uspjeh na svjetskoj izložbi mladih autora u Luksemburgu mladom Čačaninu je veliki podstrek na putu ka ostvarenju sna da postane profesionalni fotograf.

– Najviše volim da radim portrete. Fokusiram se na to šta najviše treba toj osobi da se istakne. Fotografije pravim sa namerom, sceniram sve. Moje fotografije su montirane na licu mesta i onako kako sam želio da budu – ispričao je Stamenković kji bi volio da se bavi modnom fotografijom.

Predsjednik Foto-kino kluba “Čačak” Vojislav Pešterac ne štedi pohvale za Martina.

– Martin je jedan od vanserijskih fotografa po temama i idejama koje ima. Njegove fotografije odudaraju u velikoj meri od sadašnje scene fotografija u Srbiji, ali i u svetu – izjavio je Pešterac.

Mladi fotograf je nedavno osvojio i prvo mjesto za kolekciju na omladinskoj izložbi Foto-saveza Srbije.

fotografija-cacak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*