Na pomolu novi “loto” skandal

Gledaoci nagradne igre na sreću “Loto” večeras su tokom izvlačenja gledali ne samo izvučene brojeve, već i kvar uživo, a sve izgleda da je na pomolu novi skandal.
“Lutriju Srbije” je baš potjerao maler jer su se na jučerašnje probleme sa “Bingom” nadovezale muke s “lotoom”. To je podsjetilo ionako sumnjičave građane na ljetošnju aferu koja je krenula žestoko, a završila se bez krivaca.
Na večerašnjem izvlačenju opet su se poajvili “tehnički problemi”. Izvučeno je šest brojeva, a kod sedmog i posljednjeg je blokirao bubanj. Komisija je sačekala da njihov kolega riješi problem, a potom proglasila da je sve u redu i da su izvučena dva tiketa sa pogođenim šesticama. U ovom, nazovimo regularnom, 91. kolu izvučeni su brojevi 25,8,1,3,21,30,36. Dobitnika sa pogođenih sedam brojeva nema.
Ljetos je “Lutriju Srbije” drmala ozbiljna afera. Poslije sumnji objavljenih u medijima da je izvlačenje brojeva “lotoa” 28. jula bilo namješteno, tužilaštvo je zatražilo od policije da istraži taj slučaj. “Lutrija” je tvrdila da je u pitanju tehnička greška, a ovim povodom oglasio se i premijer riječima kratak je put do zatvora i da je stanje u “Lutriji” i dalje katastrofalno. Tri mjeseca kasnije, nakon istage u kojoj je desetak ljudi bilo na poligrafu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da nije utvrdilo pojedinačnu krivičnu odgovornost u sumnjivom izvlačenju igre na sreću, zbog čega je zatvorilo istragu.
Jedina žrtva slučaja je direktor “Lutrije” Aleksandar Vulović, koji je podnio ostavku po izbijanju afere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*