Mrtvom čovjeku otkaz zbog neopravdanog odsustva s posla

Radnik firme “Putevi Užice” koji se ljetos vjerovatno utopio u blizini ruskog grada Soči, gdje je firma upućena na gradilište, dobio je otkaz.

Posmrtni ostaci O.T. iz Užica, koji je dvadesetak godina radio u ovoj privatnoj firmi, nisu pronađeni, ali su mu poslodavci dali otkaz.

U rješenju, koje je 16. novembra potpisao generalni direktor Leko Korićanac, navedeno je da se s radnikom raskida radni odnos zbog njegovog “neopravdanog odsustva sa radnog mjesta”. Radnik je, kako je navedeno u rješenju o otkazu, 30. jula otišao na kupanje i da poslodavac nema nikakve zvanične informacije o njegovom opravdanju izostanka s posla od 31. jula do 16. novembra, izuzev nepotvrđenih informacija da je nastradao u moru. Zbog toga je konstatovano da su ispunjeni uslovi da zaposlenom otkažu ugovor o radu zbog neopravdanog odustva sa posla.

Radnici u “Putevima Užice” šokirani su postupkom poslovodstva i navode da firma nije ništa učinila da pomogne porodici nastradalog kolege.

– To je neshvatljiv i sramotan odnos prema radniku koji je toliko godina radio u firmi. Mrtvom čoveku su dali otkaz. Ne mogu da vjerujem da su to uradili. On se najvjerovatnije utopio i bez obzira na to što njegovo tijelo nije pronađeno, to je katastrofalan odnos poslovodstva prema porodici našeg kolege – kaže predsjednik Nezavisnog sindikata u tom preduzeću Boban Ćaldović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*