Lažni sveštenik varao i patrijarha Irineja, živio u luksuzu predstavljajući se i kao agent

Milorad Radovanović (35) iz Kragujevca, koji je uhapšen zbog sumnje da se više od deset godina lažno predstavljao kao sveštenik Srpske pravoslavne crkve i pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, živio je do sada veoma luksuzno.

Prema riječima sagovornika “Kurira” upućenog u ovaj slučaj, Radovanović je živio u naselju Beloševac kod Valjeva, a jedno vrijeme studirao je Bogosloviju.

– Radi se o izrazito inteligentnom čovjeku. Kuću na tri sprata napravio je posljednjih godina, uvijek je imao luksuzne automobile, skupa odijela i sat “roleks” iako zvanično ništa ne radi, niti je evidentiran u Fondu PIO – kaže izvor.

Žrtva njegove prevare bio je čak i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh srpski Irinej.

– Prilikom posjete patrijarha Irineja Kragujevcu koordinirao je rad obezbjeđenja u ime Srpske pravoslavne crkve. On je naređivao i raspoređivao kuda će kolona vozila sa patrijarhom prolaziti, naredio je ljudima u eparhijskom domu da za pripadnike policije koji su bili na dužnosti donesu sendviče – kaže isti sagovornik, istakavši da je cijela priča o lažnom bezbjednjaku više scenario za film.

Radovanović je osumnjičen i da se godinama sveštenicima i velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve, pa je tako čak stigao i do patrijarha Irineja, lažno predstavljao kao radnik Vojno-bezbjednosne agencije i MUP-a Srbihe, dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Srpske pravoslavne crkve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*