Grupa lopova upadala u bolničke sobe sa oboljelom djecom

Maskirani lopovi su prije tri sedmice upadali u sobe pacijenata u Specijalnoj bolnici “Merkur” u Vrnjačkoj Banji u kojima su spavale majke sa djecom koja boluju od dijabetesa.

U pitanju su maloljetnici koji su najvjerovatnije sa kopiranom elektronskom karticom otvarali vrata na sobama. Cijeli događaj se odigrao u noći 11. februara, između dva i tri časa, dok su svi spavali, ali je tek sada otkriven. Mladići maskirani kapuljačama su najvjerovatnije par sati ranije ušli u “Merkur” i sačekali da svi zaspu, a onda krenuli s premetačinom po sobama na sedmom spratu bolnice.

Iz Specijalne bolnice “Merkur” su potvrdili da se dogodio pokušaj krađe i da su lopovi imali neku vrstu univerzalnih kartica.

– Postoje snimci na našim kamerama koje smo mi proslijedili policiji koja ih je privela. Očito je da su karticama otvarali vrata, a najvjerovatnije su legalno ušli u bolnicu i čekali. U pitanju je maloljetnička delinkvencija i uopšte nam nije jasno zašto su to uradili jer materijalne štete nema – rekao je za “Blic” Božidar Vučković iz “Merkura”.

Jedna od majki je ispričala je da je sve odrađeno u najvećoj tišini. Primjećeni su kada se jedna od njih probudila, nakon čega su lopovi pobjegli.

– Jedan kriminalac je brzo izletio iz moje sobe kada sam počela da vrištim. Ali osim jednog gospodina koji je izašao iz druge sobe, nije bilo meteža ni panike. Sve su odradili savršeno kada bi gledao neko sa strane – rekla nam je majka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*