Grupa dječaka silovala djevojčicu

Subotička policija uhapsila je trojicu tinejdžera od 15 i 16 godina zbog sumnje da su brutalno pretukli i silovali djevojčicu staru 12 godina.

Sudija za maloljetnike Višeg suda u Subotici donio je rješenje kojim im je određen pritvor i pokrenut pripremni krivični postupak zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela razbojništva i silovanja. Maloljetnici su zadržani u pritvoru zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i posebnih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog djela.

Subotička policija je uhapsila maloljetnike koji su prošle semdice u kući na periferiji grada maltretirali i seksualno zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu. Sumnja se da su 11. i 12. aprila u naselju Radijalac napali i jednu ženu i strgli joj zlatni lanac, a da su jednom muškarcu na Karađordevom putu u Subotici oteli novac.

Djevojčica je o užasu koji je preživjela ispričala ocu, koji ju je potom odveo u policijsku stanicu. Inspektorima je rekla da su je fizički i seksualno zlostavljala četvorica dječaka, čija imena nije znala jer ih je prvi put vidjela i upoznala tog dana.

– Prema prvim saznanjima istrage, djevojčica se vraćala iz škole sa dvije drugarice, koje su je pozvale da svrate u jedno naselje u kome ih čekaju njihovi drugovi. Ona je pristala iako ih nije poznavala, ne sluteći šta je čeka – rekao je izvor iz istrage.

U početku je sve bilo u redu, ali su poslije nekog vremena drugarice otišle i ostavile djevojčicu samu s dječacima.

– Da li su se posvađale ili se nešto drugo desilo, treba da pokaže istraga. Djevojčica je ostala okružena dječacima koji su iz čista mira počeli da je zlostavljaju. Usledio je horor. Udarali su je nogama i rukama, a potom su počeli i da je pipkaju. Tu se nisu zaustavili. Zaprijetili su da će je ubiti ako ih prijavi, ali djevojčica nije mogla da sakrije svoje povrede i traume, pa je ispričala ocu šta joj se desilo – kaže izvor iz istrage.

Žrtva je upućena na pregled, gdje su joj utvrđene brojne povrede po čitavom tijelu, a policija je veoma brzo identifikovala napadače, koji su priznali zvjerstvo koje su počinili.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*