Čuli plač, uletjeli u zapaljeni stan i spasili troje djece

Tridesetogodišnjak je nastradao u požaru koji je juče u poslijepodnevnim časovima buknuo u zemunskom naselju Kamendin, a veća tragedija izbjegnuta je zahvaljujući komšijama koji su bez razmišljanja uletjeli u stan u plamenu i iz njega izveli troje mališana.

Sedmomjesečna beba i dvoje djece ne starije od četiri-pet godina, ostali su nepovrijeđeni.

– Igrao sam fudbal ispred zgrade i čuo da se nešto dešava. Čuli smo djecu kako viču i plaču od straha, kao i starije komšije u panici, te smo brže-bolje uletjeli u stan. Od dima skoro ništa nismo mogli da vidimo, zato nismo ni primjetili čovjeka koji je ležao. Izveli smo djecu na sigurno, ali čovjeku stvarno nikako nisam mogao da pomognem. Mnogo mi je žao – ispričao je Bogdan Radosavljević.

Rame uz rame sa njim je put zapaljenog stana krenuo Danijel Manić.

– I dalje smo svi u šoku poslije svega što se desilo. Ipak, srećni smo što smo barem djecu uspjeli da spasemo. Majka Danijela je bila u šoku kada je došla ispred zgrade. Nažalost, ovo nije usamljen slučaj u ovom naselju. Još dva stana su u posljednje vrijeme gorjela, ali nikada nije bilo smrtnog ishoda kao sada – dodaju Danijel i Bogdan.

Ovi hrabri momci uglavnom rade honorarne poslove na građevini.

– Ovdje skoro čitavo naselje živi od socijalne pomoći. Teško je, nema posla, a računi su veliki – kažu ova dvojica momaka.

Kada su vatrogasci došli na lice mjesta, na terasi su zatekli čovjeka bez svijesti koji je nedugo zatim preminuo. Prema priči komšija, njegova supruga se u trenutku požara nije nalazila u stanu.

Ova porodica se prije pet-šest mjeseci uselila u ovaj objekat gdje im je dodijeljen smještaj pošto su prethodno živjeli kod deponije u Vinči.

– Živjeli su uglavnom od socijalne pomoći. Ona radi na deponiji u Vinči, dok je on uglavnom bio nezaposlen i čuvao djecu. Nismo ih dobro poznavali, ali ne možemo ni jednu lošu riječ o njima da kažemo – rekli su stanari iz njihove zgrade. (Blic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*