Bivši predsjednik Partizana priznao kriminal, ide u kućni pritvor

Bivši predsjednik Fudbalskog kluba Partizan i vlasnik kompanije “Zekstra” i banjalučke robne kuće “Boska” Dragan Đurić sklopio je sporazum sa Specijalnim tužilaštvom u kom je priznao da je učestvovao u zloupotrebama tokom privatizacije Veterinarskog zavoda u zamjenu za godinu kućnog zatvora.

Kako “Kurir” saznaje, sporazum o priznanju krivice proslijeđen je sudu, koji bi uskoro trebalo da održi ročište na kom nagodbu može da usvoji ili odbaci.

– Đurić je priznao izvršenje krivičnog djela i ukoliko sud usvoji sporazum, on će godinu provesti u svojoj kući, sa nanogicom – potvrdio je sagovornik “Kurira”.

U vrijeme kućnog zatvora biće mu uračunato i deset dana pritvora, koliko je proveo iza rešetaka kada je zbog sporne privatizacije uhapšen 13. januara 2014. godine. Na slobodu je pušten 23. januara, pošto je položio jemstvo od dva miliona evra. Naime, da bi vlasnik bio pušten na slobodu, “Zekstra” je tad upisala hipoteku na poslovni prostor u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, čime je obezbijeđena kaucija koju je sud odredio.

Đuriću je tužilaštvo na teret stavilo krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica jer je u postupku privatizacije od 2006. do 2010. za konzorcijum pravnih lica “Zekstra” i “Bankom” pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 207 miliona dinara. On je na sudu uporno negirao krivicu koju je, međutim, nedavno priznao.

Protiv Đurića se vodi postupak i zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio pančevačku “Azotaru” prilikom kupoprodaje mineralnih đubriva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*