Bivši ministar živi kao beskućnik, ljekari ga pronašli gladnog i promrzlog

Nekadašnjeg ministra prosvjete Srbije Slobodana Vuksanovića ljekari su pronašli gladnog i promrzlog na klupi u jednom beogradskom parku.

Ovaj nekada visokopozicioni političar, član Vlade koju je predvodio Vojislav Koštunica i doktor nauka našao se na ulici poslije razvoda i gubitka profesorskog posla.

– Čovjek je bio u jednom beogradskom parku na velikom minusu usred noći. Bio je sav iznemogao, tresao se od hladnoće, na sebi je imao samo tanku jaknu, a pored njega je bio ranac. Jedan od prolaznika je primjetio čovjeka kako satima sjedi na klupi i riješio je da to prijavi dežurnoj službi najbližeg doma zdravlja – ispričao je izvor beogradskog “Kurira”.

Ekipa je ubrzo stigla i uvjerila se da nije pijan, već vrlo slab i iznuren.

– Nije uopšte krio da je već registrovan kao beskućnik, ali mu je bilo veoma neprijatno. Kod sebe nije imao dokumenta, ali je rekao i kako se zove i da je bio ministar i univerzitetski profesor. Ispričao je da je skoro izgubio posao, da se u međuvremenu razveo i da se iselio iz zajedničkog stana – kaže isti izvor.

Prema njegovim navodima, ljekari koji su pokušali da mu pomognu su ga tek tada prepoznali.

– Nije ličio na sebe. Bio je vrlo zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike, gdje je mogao da se okupa, ugreje i jede. Odmahivao je rukom i govorio da ima prijatelja kod kojeg može da prenoći. Dao je adresu. Međutim, kad su tamo stigli, zatekli su gotovo straćaru, ali je on insistirao da ga tu ostave. Nisu imali kud, pa su se tu i rastali – otkrio je sagovornik “Kurira”.

Vuksanović je bio ministar prosvjete i sporta u Vladi Srbije od 2004. do 2007. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*