Beograđani se vratili u kafiće uz mjere opreza

U glavnom gradu Srbije danas su ponovo počeli sa radom kafići i restorani u okviru ublažavanja mjera tokom epidemije virusa korona, a građani koji su došli uglavnom sjede u baštama, dok osoblje nosi zaštitne maske.

Na otvorenom prostoru, odnosno u baštama, drži se fizička distanca, a iz upotrebe su do daljeg izbačene posude za kečap, senf, so i biber. Osoblje nosi zaštitne maske i rukavice, a stolovi, stolice i sam prostor dezinfikuju se poslije svakog gosta.

Gosti nisu u obavezi da nose maske samo dok sjede za stolom, dok su maske obavezne prilikom dolaska, odlaska, naručivanja i plaćanja. Poželjno je plaćanje karticom, a u suprotnom i prije i poslije uzimanja gotovine konobari moraju da dezinfikuju ruke.

U Srbiji su do juče od posljedica virusa korona preminule 193 osobe, zaraza je potvrđena kod 9.464 osobe, na respiratoru su 54 pacijenta, dok je 1.551 osoba do sada izlječena.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi vanredno stanje trebalo da bude ukinuto u četvrtak, odnosno da se taj prijedlog u srijedu nađe na dnevnom redu sjednice Skupštine Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*