Baka u donjem vešu i torbici švercovala 260.000 evra

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina kod dvoje putnika pronašli 260.000 evra.

Iz Uprave carina Srbije navode da je riječ o dvoje putnika turske nacinalnosti koji su se vraćali kući u Njemačku. U jutarnjim časovima za redovnu carinsku kontrolu prijavio se njemački državljanin turskog porijekla koji je putovao sa još dvoje saputnika – turskom državljankom (70) koja ima njemačku boravišnu dozvolu i njenim sinom (35) njemačkim državljaninom.

Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu, detaljnim pregledom automobila u ženskoj kožnoj torbici pronađena su dva svežnja novca od 125.000 evra, zamotana u aluminijumsku foliju. To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 evra.

S obzirom da je vozač izjavio da nema nikakve veze sa tim novcem i to da nije znao da njegovi saputnici sa sobom nose toliku sumu neprijavljenih deviza, majci i sinu je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra.

Ostatak novca je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*