Baka peti put ustupila kuhinju za biračko mjesto

Baka Nadežda Atanasković iz Malog Mokrog Luga već peti put ustupila je prizemlje svoje kuće za potrebe izbora, odnosno dva biračka mjesta na kojima su od jutros njene komšije iz ovog beogradskog naselja pravile biračku gužvu.

Protekle dvije decenije, kaže baka Nada, uvijek je bila prva na glasanju, što je normalno, pošto treba samo da siđe do svoje ljetnje kuhinje, ali su je danas preduhitrile komšije u rođenoj kući.

– Nisam stigla u sopstvenoj kući prva da glasam, jer je gužva od ranog jutra – kaže baka Nada.

Porodica Atanasković je još prije dvije decenije donijela odluku da prostorije ljetnje kuhinje u porodičnoj kući preurede i da ustupe taj prostor, kako bi u njemu bilo biračko mjesto za građane Malog Mokrog Luga u beogradskoj opštini Zvezdara.

– Brat me je davnih godina pitao da li bih htjela da ustupim prostor u kući za izbore, a ja kažem sebi, “Nado, što da ne” – priča ona i dodaje da će biti tako dok god bude mogla.

Njen rođak, brica u penziji, Radomir Atanasković, kaže da je na njihovom biračkom mjestu atmosfera uvijek pozitivna, te da ljudi stoje u redu za glasanje cijeli dan.

– Donio sam dva kilograma kolača da počastim čuvare kutija i to je među mještanima običaj – priča Atanasković i dodaje da je spremio i meze za komisiju kada se zatvori glasačko mjesto u Malom Mokrom Lugu.

Biračko mjesto u Malom Mokrom Lugu otvoreno je na vrijeme u sedam i zatvoreno večeras u 20 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*